my head

Hallo, mijn naam is Frederic Aerts

Ik zou graag bij jullie werken als front-end developer

arrow down

left hand MOTIVATIE right hand

Waarom ik bij jullie moet komen werken

divider

Wie ben ik?

Verantwoording

GEZOCHT

Voor het tewerkstellen van Frederic Aerts

divider

INTERESSANT BEDRIJF

bedrijf

BELONING: enthousiaste, pro-actieve werknemer

Het heeft lange tijd geduurd vooraleer ik mijn roeping gevonden had. Met een diploma Master in de Biologie op zak en een jaar met de rugzak door Australië en Frankrijk achter de boeg, kwam ik in 2008 doelloos op de arbeidsmarkt terecht. Het heeft me één jaar in een callcenter en twee jaar als praktijkassistent aan de KULeuven gekost, vooraleer ik eind 2011 mijn eerste stappen in de IT wereld zette. Ik was direct verkocht. Ik ben in avondonderwijs een drie jaar durende opleiding tot ‘graduaat Informatica’ gestart, en heb een functie als ‘test analyst’ aangenomen in het bedrijf Isabel NV, met perspectief op een functie in back-end development.

Na 2 jaar de web applicatie Zoomit (systeem om facturen in elektronisch formaat te kunnen raadplegen) van binnen, van buiten en binnenstebuiten getest te hebben, ben ik binnen hetzelfde bedrijf aan de slag gegaan als ‘junior java developer’. Echter, in mijn vrije tijd had ik op dit moment ook al enkele websites in elkaar geknutseld, en ik was er toen al uit dat mijn echte interesse uitging naar front-end development. Om mijn loopbaan richting front-end development te sturen, heb ik in april 2014 een functie als web assistent onder tijdelijk contract aanvaard in het bedrijf PwC. Mijn takenpakket bestaat er uit het onderhouden van, en publiceren op hun verschillende websites (pwc .be, lawsquare.be, intranet…) en helpen met de migratie van de pwc.be website naar een nieuw content management systeem.

Het aanbod om mijn huidig contract bij PwC te verlengen heb ik afgeslagen. Ik droom immers van een job als pure front-end developer. Een job waarin ik met de nieuwste technologieën en volgens de beste methodologieën kan werken. Een job waarin mijn motivatie om te groeien als web developer, vertaald kan worden in expertise. Een job waarin ik mooie, gebruiksvriendelijke en makkelijk te onderhouden websites kan maken. Een job als front-end developer bij jullie?

Een groot deel van mijn vrije tijd werd de afgelopen drie jaar opgeslorpt door (experimenteren met) het bouwen van verscheidene websites. Mijn kunde neemt exponentieel toe, en ik denk nu het eerste, eerder vlakke deel van deze curve achter de rug te hebben. Ik ben zeer gemotiveerd om kwaliteitsvol werk voor jullie te verrichten. Gezien mijn motivatie en snelle leercurve, denk ik klaar te zijn voor de stap naar front-end development in een professioneel kader.

Er zijn verschillende redenen waarom ik mezelf een geschikte kandidaat acht om voor jullie te komen werken als front-end developer.

Ten eerste omdat ik tijdens mijn zoektocht naar een geschikte job al heel wat ervaring heb opgedaan op de arbeidsmarkt. Hieraan heb ik heel wat kwaliteiten overgehouden die in elk bedrijf geapprecieëerd kunnen worden. Ik heb me ontwikkeld tot een pro-actieve, assertieve werknemer die een goede balans kan houden tussen het zelfstandig oplossen van problemen en hulp vragen aan collega’s waar nodig. Enkele van de IT specifieke vaardigheden die ik heb verworven zijn samenwerken volgens de SCRUM methodologie, version control met SVN, issue tracking met JIRA en omgang met verschillende content management systemen.

Ten tweede omwille van mijn reeds opgedane ervaring in het bouwen van websites. Hoewel ik me de voorbije drie jaar noch tijdens de werkuren, noch tijdens de avondlessen ‘graduaat Informatica’ in een stimulerende omgeving bevond voor front-end development, ben ik nu in staat om websites met een zeker professioneel karakter in elkaar te steken. Ik hoop dat dit blijk geeft van mijn doorzettingsvermogen, en ik twijfel er niet aan dat in een stimulerende werkomgeving mijn front-end development skills exponentieël zullen toenemen ten aanzien van de tijd.

Een derde reden is dat ik het graag doe. Ik vind het leuk dat een combinatie van design en technische vaardigheden vereist zijn voor het maken van een degelijke website. Ik ken geen enkele discipline waarin een idee, mits de nodige vaardigheden, zo snel kan uitgewerkt worden in iets tastbaars, en vervolgens nog razendsnel kan aangepast worden ook. Ik hou van het schrijven van propere performante code met respect voor ‘best practices’ en webstandaarden. Dit zowel omwille van puur esthetische overwegingen als de enorme ‘return on investment’. Ik hou er ook van dat een front-end developer in een honderd procent controleerbare omgeving werkt. Mits de juiste keuzes qua javascript libraries, css frameworks, etc.. zou elke bug in principe snel achterhaald en opgelost moeten kunnen worden.

Om al deze redenen en nog vele andere stel ik me kandidaat om bij jullie te komen werken als front-end developer.

left hand ERVARING right hand

Een lange weg naar front-end development

divider

ster STUDIES ster

Master in de Biologie

Diploma behaald met onderscheiding in het jaar 2007 aan de Katholieke Universiteit van Leuven

Eindwerk afgelegd in het Laboratorium voor Moleculaire Celbiologie

Graduaat Informatica

3-jarige opleiding in avondonderwijs aan het Centrum voor volwassenenonderwijs te Brussel (2011 - 2014)

Certificaten

 • Oracle Certified Associate
  Java SE programmer
 • ISTQB Certified Tester
  Test analyst (Advanced level)

ster WERK ster

Web Assistent

PriceWaterhouseCoopers

Assisteren van de webmaster bij migratie van de pwc.be website naar een nieuw CMS (CQ5). Dagelijkse publicaties op pwc.be, lawsquare.be (wordpress) & intranet. Onderhoud van voorvernoemde websites...

Dit is mijn huidige functie onder tijdelijk contract (einde contract: 30 september 2014).

Java Developer

Isabel NV

Deze functie heb ik slechts 4 maanden uitgevoerd. In deze periode wist ik immers al dat mijn ambitie richting front-end development lag. Desalniettemin ben ik blij professionele ervaring te hebben opgedaan in back-end development technologieën zoals Spring, REST, JSF, SOAP, Hibernate ...

Test Analyst

Isabel NV

Aanmaken en uitvoeren van test scenario's op web applicatie Zoomit. Aanmaak van keyword-driven testframework in QTP. Actieve deelname aan SCRUM methodologie.

schoppen Bonus schoppen

In mijn vrije tijd heb ik al verschillende websites in elkaar gebokst ( vibes2014.org , möllkytornooi.com , vredeplein.com , ... ). Deze licht ik graag toe in een gesprek. De code van de website die je nu aan het bekijken bent kan je terug vinden op github.

ster SKILLS & TOOLS ster

The lowest intellect, like the highest, possesses a skill of some kind and takes a keen pleasure in testing it, proving it, perfecting it.

— Mark Twain
divider
 • HTML5
 • CSS3
 • JavaScript
 • JQuery
 • Java
 • Sass
 • RWD
 • Bootstrap
 • MySQL
 • Compass
 • Git
 • Grunt
 • Sublime Text
 • QUnit
 • WordPress
 • PHP

left hand REFERENTIES right hand

Mijn vorige werkgevers hebben gezegd

divider

Frédéric has worked two years as a teaching assistant. He showed eagerness to learn, was very service-minded, always in time with his duties and willing to take on additional tasks aside of his teaching duties. He was very nice to work with.

— Monique Snoeck (Professor at KULeuven)

From the start of the two years we worked together Frederic and I had the same goal. Being a professional test analyst while preparing Frederic for a future as a developer. I am happy to see you taking that step to become a developer and I am convinced that this first stage in testing will be helpful for anything you will do later on in IT. Frederic's ability to learn is very remarkable.

— Kurt Cornelis (Test Team Manager at Isabel NV)

When I was looking for someone to create the webpage for our scientific symposium VIBes 2014, Frederic immediately showed great enthusiasm to take this opportunity. Frederic's motivation was evident from start to finish, as he took initiative with original proposals, and continuously worked to further improve and develop our site. He found a solution for all our requests and was always well in time with the deadline we set. I would definitely contact Frederic again for future projects.

— Liesbeth Aerts (member of the VIBes 2014 Organizing Committee)

We would like to extend your contract.

— Steffi Verheyden (Brand & Communication Manager at PwC)

left hand CONTACT right hand

Graag licht ik mijn motivatie toe in een gesprek

divider

fredericaerts@hotmail.com

0499 62 80 04


linkedIn
de code van deze website is terug te vinden op github